Mijn top 15 van 2017

2017 is weer voorbij en dan is het een goed moment om te kijken naar mijn persoonlijke top 15 van afgelopen jaar. De foto’s staan op volgorde van datum dat ze genomen zijn.

#1 – Marble Tempel in Bangkok

Marble Temple Bangkok
Gemaakt op 5 januari 2017 bij de ‘Marble Tempel’ in Bangkok.
Bekijk deze bij Werkaandemuur.

#2 – A Perfect sunset

Mooie lucht tijdens zonsondergang Boerhaar
Gemaakt op 18 januari 2017 tijdens een prachtige winterdag. Overdag was er veel rijp op de bomen en het hele landschap was wit. Tijdens de zonsondergang waren er prachtige kleuren in de lucht. Gemaakt op een paar minuten van mijn huis in Wijhe.
Bekijk deze bij Werkaandemuur.

#3 – Zonsopkomst bij de molen ‘De Vlinder’ in Deil / Betuwe


Gemaakt op 9 april 2017 in de Betuwe. Het was een prachtige lenteochtend in de Betuwe.
Bekijk deze bij Werkaandemuur.

#4 – Zonsondergang in Oia / Santorini


Gemaakt op 4 mei 2017 in Oia / Santorini. Santorini is een vulkanisch eiland in Griekenland. Het is met name bekend door de dorpjes die tegen de heuvels aan zijn gebouwd. Voor de zonsondergang staan duizenden mensen bij elkaar. Het is een grote chaos 🙂 Even nadat de zon onder is vertrekt bijna iedereen weer. Ik vind dat juist het moment om foto’s te maken want dan gaat langzaam de verlichting aan in het dorpje.
Bekijk deze bij Werkaandemuur.

#5 – Zonsondergang aan de Brouwersgracht in Amsterdam


Gemaakt op 9 juni 2017 bij de bekende Papiermolensluis in Amsterdam. De zon ging mooi in het verlengde van de Brouwersgracht onder en er kwam nog net een mooie wolkenpartij aan die voor een mooie oranje gloed zorgde.
Bekijk deze bij Werkaandemuur.

#6 – Amsterdam by night

Bekende kruising tussen de Keizersgracht en de Leidsegracht in Amsterdam
Ook gemaakt op 9 juni 2017 bij het fotogenieke punt op de kruising van de Keizersgracht en de Leidse gracht in Amsterdam.
Bekijk deze bij Werkaandemuur.

#7 – Zonsopkomst bij de Zaanse Schans

Een rustige zonsopkomst bij de molens van de Zaanse Schans
Gemaakt op 18 juni 2017. Rond 02:30 uur ging de wekker en ging ik onderweg naar de Zaanse Schans. Onderweg op veel plekken dichte mist, behalve bij de molens van de Zaanse Schans. De mist blijft hier hangen op de weilanden achter de molens.
Bekijk deze bij Werkaandemuur.

#8 – Angel of Light

Zonnestralen - Angel of Light
Ook gemaakt op 18 juni 2017. Omdat er bij de Zaanse Schans weinig mist was heb ik mijn plannen aangepast en ben ik weer richting huis gereden. Rond 07:00 uur staat de zon in het verlengde van de lange weg. In combinatie met de mist in de bomen gaf dit een prachtig effect.
Bekijk deze bij Werkaandemuur.

#9 – Zonsondergang in Val di Funes


Gemaakt op 12 augustus 2017. Val di Funes in de Dolomieten is een prachtige plek. Tijdens de zonsondergang geeft het laatste zonlicht de bergtoppen een mooie ‘Alpenglow’.
Bekijk deze bij Werkaandemuur.

#10 – Zonsopkomst in Deventer met mist


Gemaakt op 17 september 2017. Het was een koude nacht waardoor er redelijk wat mist over de IJssel heen trok. Dat in combinatie met een mooie zonsopkomst maakt dit ook een van mijn favorieten van dit jaar.
Bekijk deze bij Werkaandemuur.

#11 – Over het slingerende pad

Over het slingerende bospad
Gemaakt op 23 september 2017. Een mooi slingerpad door een mystiek sprookjesbos. De frisse groene kleuren en de mist in de lucht, je kan het bos bijna ruiken 😉
Bekijk deze bij Werkaandemuur.

#12 – Magical Forest


Gemaakt op 24 september 2017. Dichte mist in het Speulderbos op de Veluwe.
Bekijk deze bij Werkaandemuur.

#13 – Herfst langs het Apeldoorns Kanaal


Gemaakt op 19 oktober 2017. Bij het Apeldoorns Kanaal is dichte mist en met de herfstkleuren geeft dat een fijn beeld. Ik was blij dat de fietser ook nog langs kwam voor wat extra’s op de foto 🙂
Bekijk deze bij Werkaandemuur.

#14 – Reflectie van de eikenlaan

Reflectie bij Wormsloe Historic Site
Gemaakt op 24 oktober 2017. Deze foto is gemaakt in Savannah / Usa. Bij de Wormsloe Historic Site is een prachtige ‘Oak Avenue’. De nacht ervoor was veel regen gevallen waardoor er flinke plassen lagen. De laan gaf een mooie reflectie in de plassen.
Bekijk deze bij Werkaandemuur.

#15 – Mistige ochtend bij Burg Eltz in Duitsland

Mistige ochtend bij Burg Eltz in Duitsland
Gemaakt op 4 november 2017. Burg Eltz in Duitsland is een prachtige plek. Het kasteel is gebouwd in 1157 en staat op een mooie plek. In de ochtend hing er dichte mist wat de foto extra sfeer geeft.
Bekijk deze bij Werkaandemuur.