Untitled photo
Powered by Google TranslateTranslate

24 september 2019

In de ochtend hebben we om 09:00 uur een Walvissafari. Het is een prachtige zonnige ochtend en de zee is kalm. We gaan op zoek naar potvissen die in een trog zitten 'vlak bij' Andenes. Deze trog met de naam 'Bleik Canyon' is een stuk diepzee dicht bij land. Met behulp van een sonar gaan we op zoek naar potvissen.

Potvissen kunnen erg diep duiken en kunnen wel 90 minuten lang onder water blijven. Na een duik komen ze weer naar boven om op adem te komen en na een kwartier maken ze weer een duik om weer op zoek te gaan naar voedsel. Zodra de potvis gaat duiken roept de kapitein 'DIVING' zodat iedereen klaar kan staan met de camera. We hebben twee verschillende potvissen gezien en beide hebben we mooi zien duiken. De kapitein weet zijn boot goed achter de potvis te zetten zodat deze recht van de boot weg duikt en mensen een foto kunnen maken van de staart van de vis.

Op de Facebook pagina van Cape Tracks (Norge Reiser) staat nog een filmpje van onze boot trip.


Walvissafari Andenes

Voor de zonsondergang rijden we nog naar een strand met wat rotsen om daar de zonsondergang te fotograferen. Er zijn weinig wolken in de lucht maar we krijgen wel mooie kleuren te zien.

Zonsondergang in de omgeving van Andenes

Na de zonsondergang eten we een pizza en vervolgens gaan we op zoek naar het noorderlicht. Het is inmiddels donker en bewolkt geworden maar volgens de voorspellingen is het verderop helder over een uur. We besluiten een rondje te rijden maar zien alleen maar dikke bewolking.

Op weg naar het hotel zie ik vanuit de rijdende auto een paar sterren uit het raam. We zetten de auto aan de kant om te zien of het hier helder is. Terwijl ik uitstap zie ik voor het eerst noorderlicht. Snel zet ik de camera met statief neer en klik om een foto te maken. Op de foto komt het noorderlicht veel groener uit dan dat je met het blote oog ziet. Ik wil nog wat foto's maken maar na 3 minuten is al weer verdwenen. Mijn eerste noorderlicht foto is dus een foto die ik snel na het uitstappen heb gemaakt. Er zit geen compositie in, maar je ziet wel duidelijk de patronen.

De bewolking is weer dichterbij gekomen en het trekt weer helemaal dicht. Rond 00:30 uur kijken we nog even op het strand waar we ook de zonsondergang hebben gezien. Daar is ook nog wat noorderlicht activiteit maar ook daar wordt het snel bewolkter.

Het eerste noorderlicht

  • No Comments
Powered by SmugMug Owner Log In

Original text