Autumn flow
Powered by Google TranslateTranslate

25 september 2019

De volgende ochtend is het bewolkt en het regent. We gaan geen zonsopkomst fotograferen en nemen rustig het ontbijt. Vandaag rijden we naar Sortland. Het is ongeveer 100 km rijden en we kunnen daar de hele dag over doen. Tussendoor stoppen we regelmatig en rond 17:00 uur komen we aan bij ons huisje in Sortland. We hebben een mooi en gezellig huisje aan de rivier van Sortland.


Onderweg naar Sortland

26 september 2019

Na een uitgebreid ontbijt rijden we naar de Lofoten en ons huisje in Hamnoy waar we 3 nachten zullen blijven. De dag begint bewolkt en onderweg klaart het steeds meer op. Het is prachtig om te zien hoe de wolken nog om de bergtoppen heen hangen en de zon die door breekt.

Rond 12:00 uur stoppen we ook nog even in Henningsvaer. Op dat schiereiland ligt een voetbalveld tussen de rotsen en de stokvisrekken. Het zonlicht is eigenlijk te hard rond het middaguur maar toch is het leuk om hier even met de drone te vliegen. Onderweg naar Hamnoy slaan we nog even wat boodschappen in want we gaan zelf koken ;)  (tijdens de fotoreis volgens jaar hebben we ook avondeten inbegrepen in Hamnoy dus hoe je niet zelf te koken).

Zodra we Hamnoy binnen rijden zie je meteen hoe schitterend deze plek is. De steile rotswanden die loodrecht uit de zee oprijzen. De rode vissershuisjes (rorbuers) op de voorgrond en de kalme zee ertussen maken dit een prachtig plaatje.


Onderweg naar Hamnoy

In Hamnoy hebben we een superleuk huisje. De 'rurbuer' heeft meerder slaapkamers, een goede badkamer en een woonkamer met keuken. Na het inchecken zijn we meteen weer op pad gegaan voor de zonsondergang.

Eerst maken we een foto van de 'Classic Lofoten plek': Je staat op de brug bij Hamnoy en kijkt naar een steile bergwand met rode huisjes op de voorgrond (deze huisjes horen bij het complex waar we ook slapen). Op de brug zijn we eigenlijk net te laat want je ziet de schaduw van de brug weer terug in de onderkant van je foto.

We gaan verder naar een uitkijkpunt over Reine heen. De zon staat recht achter ons en op de voorgrond worden de bergtoppen mooi verlicht door het laatste zonlicht. Het valt op dat de herfstkleuren hier nu prachtig zijn. We rijden nog wat rond en verkennen enkele plekken en eten daarna even wat in ons huisje.

Na de kookkunsten van Ramon is het inmiddels donker geworden en gaan we weer op pad. Het is kraakhelder en er is noorderlicht activiteit voorspeld. We staan klaar op de brug van Hamnoy en beginnen met het maken van foto's. Er wordt steeds meer groen licht zichtbaar op de foto en op een gegeven moment zie je mooie vormen verschijnen in het noorderlicht. Het is allemaal net wat te ver weg en we gaan wat rondrijden.

We rijden naar Skagsanden Beach en staan daar een tijdje op het strand. Het waait enorm hard en het noorderlicht blijft ook weg. We besluiten het strand met de gure wind te verlaten en rijden weer terug naar Hamnoy.  

Eenmaal terug in Hamnoy gaan we klaar staan op een donkere plek. Na vijf minuten gewacht te hebben kwam het noorderlicht weer terug. Het kwam langzaam op achter een van de bergen maar het breide snel uit zodat ook de berg van Hamnoy verlicht werd door het noorderlicht.

Ik heb mijn timelapse camera + statief met Ramon achter gelaten en heb een sprintje getrokken naar de brug van Hamnoy. Daar kon ik prachtige foto's maken van het noorderlicht boven Hamnoy dat tot 02:30 uur actief bleef.


Timelapse noorderlicht boven Hamoy

Het noorderlicht in de timelapse is nog net te ver weg. Later op de avond is het noorderlicht mooier boven Hamnoy. Daar heb ik alleen foto's van :)

Deze timelapse is gemaakt terwijl ik zelf doorgelopen ben naar de brug van Hamnoy. Het noorderlicht trok hier steeds meer naar rechts.

Fotos van Reine en Hamnoy

  • No Comments
Powered by SmugMug Owner Log In

Original text