Untitled photo
Powered by Google TranslateTranslate

27 september 2019

Vannacht lagen we rond 04:30 uur in bed dus de zonsopkomst hebben we nu maar overgeslagen. Na het ontbijt zijn we verder de omgeving gaan verkennen.

Het was een zonnige dag met weinig bewolking. Voor het maken van foto's is dat niet ideaal maar voor noorderlicht is dat weer perfect. De komende nacht is veel noorderlicht activiteit voorspeld en het is onbewolkt. We gaan op pad om de omgeving te verkennen om een mooie plek te zoeken waar we het noorderlicht goed kunnen zien en fotograferen.

We komen nog bij enkele mooie dorpjes waaronder het prachtige Nusfjord.

Een zonnige dag in de Lofoten ;)

Omdat het waarschijnlijk een lange nacht wordt duiken we om 19:00 uur nog even op bed. Om 20:00 uur word ik wakker door een boel gegil en gejuig van buiten. Buiten staat een groep Chinezen enthousiast naar boven te wijzen en foto's te maken. Het is nog niet compleet donker maar het noorderlicht al goed zichtbaar met het blote oog. Binnen 5 minuten zitten we in de auto en rijden we naar 'Skagsanden Beach' en er is zoveel noorderlicht dat een foto met een sluitertijd van 5 seconden ( ISO 1000, f2.8) compleet groen is. Gisteren was het noorderlicht alleen zichtbaar richting het noorden, maar nu is het overal om ons heen.

Aurora storm

Bij Skagsanden Beach is het vrij druk en de auto's rijden af en aan. Op het strand zelf zie je veel zaklampen van andere fotografen. We besluiten het strand niet op te gaan en rijden vervolgens naar de plek die we in de middag bedacht hadden. Even later staan we met z'n tweeën op een prachtige rustige plek.

Rond 22:00 uur is het noorderlicht wat minder intens en is het niet langer een compleet groene lucht maar begon je banen en lijnen te zien (wat mooier is op de foto). We zijn die nacht diverse plekken langs geweest om te fotograferen.

Na een tijdje minder actief te zijn kwam het noorderlicht weer sterk terug. Het was een bizarre en onwerkelijke avond die ik niet snel zal vergeten. Rond 3:45 uur zijn we weer terug in ons huisje en na het back-uppen van de foto's liggen we rond 4:30 uur in bed.

Noorderlicht Lofoten

De onderstaande Timelapse video is gemaakt met foto's die op diverse avonden gemaakt zijn. In totaal zijn er ruim 800 foto's verwerkt in de timelapse. Ik had een avond het statief ergens neergezet op een half uur later stond het statief in het water omdat het vloed was. Ik kon nog net zonder al te natte voeten krijgen het statief weghalen :).  Gelukkig lag de camera tas wel veilig ergens in het gras.

  • No Comments
Powered by SmugMug Owner Log In

Original text