Hamnøy Classic

In september 2021 organiseer ik in samenwerking met Cape Tracks (Norge Reiser) een fotoreis naar de Lofoten / Noorwegen. Cape Tracks (Norge Reiser) is gespecialiseerd in de organisatie van en bemiddeling bij reizen naar en in Noorwegen incl. Spitsbergen (Svalbard), Zweden, Finland, Denemarken incl. Groenland, Antarctica en de Baltische Staten.

Ramon van Cape Tracks (Norge Reiser) ken ik al jaren en is ook enthousiast wildlife fotograaf. 

Samen hebben we in september 2019 een reis gemaakt naar Vesterålen en de Lofoten met als doel om een fotoreis op te zetten voor 2021 in die periode.  Ik heb een Blog online gezet van onze trip.

De trip stond gepland voor september 2020 maar vanwege covid-2019 is deze verplaatst naar september 2021

Fotoreis Lofoten September 2021

De Lofoten, deze eilandengroep is vooral bekend vanwege zijn rijke visserijtraditie. De Lofoten maken ondanks hun geïsoleerde ligging toch een welvarende indruk. De hele economie draait bovenal om de visserij. Het beeld van de Lofoten wordt vooral gedomineerd door houten rekken met kabeljauw, die hangt te drogen. De Lofoten is onder landschapsfotografen zeer populair en dit is dan ook de reden dat ik je hier graag mee naartoe neem. Geniet van steile bergen die uit de zee oprijzen, de traditionele rode rorbuers (vissershuisjes) en rotsblokken op de stranden. Combineer dit met een fantastische zonsopkomt, zonsondergang en misschien wel noorderlicht!

We hebben een planning gemaakt voor een 8-daagse Lofoten fotoreis. Tijdens deze reis bezoeken we diverse plekken voor zonsopkomst en zonsondergang. Indien het mogelijk is passen we onze planning aan zodat we het noorderlicht kunnen fotograferen.
In september is er goede kans op noorderlicht en er zijn prachtige herfstkleuren.


Programma

Datum: 26 september 2021 - 3 oktober 2021


Dag 1:

vertrek per SAS van Amsterdam via Oslo/Gardermoen naar Harstad, 12.45-14.30 / 16.20-17.55 uur.

Na de vlucht rijden we met onze eigen busjes naar het hotel. We verblijven 1 nacht in het hotel op basis van halfpension. Doordat we onze eigen busjes hebben, kunnen we zelf bepalen waar we heen gaan en hoe lang we ergens verblijven. Mocht het weer het toelaten en de voorspellingen gunstig zijn, zullen we na het diner al op pad gaan om het eerste noorderlicht vast te leggen.


Dag 2 - dag 6:

Op dag 2 rijden we naar Hamnøy (omgeving Reine), hier verblijven we 4 nachten bij Eliassen Rorbuer op basis van halfpension. De overnachting is in een traditionele rorbuer met zeezicht (2 slaapkamers, 4 personen per rorbuer). Het programma zal bepaald worden door de omstandigheden maar houdt rekening met weinig slaap! Zonsopkomst, zonsondergang, watervallen, prachtige uitzichtpunten of het noorderlicht en bij slecht weer mysterieuze dorpjes. Alles is mogelijk!


Dag 6 - dag 8:

Op dag 6 rijden we naar Leknes en verblijven we 2 nachten in het Scandic Lofoten hotel op basis van halfpension. In deze omgeving zitten we dichter bij diverse mooie stranden waar we overdag met lange sluitertijden kunnen fotograferen. De stranden zijn ook een perfecte plek voor het noorderlicht s'nachts.


Dag 8:

Vroeg op! Vandaag vertrekken we helaas al weer richting de luchthaven. Het is nog een zo'n 3,5 uur rijden richting de luchthaven. Vertrek per SAS van Harstad via Oslo/Gardermoen naar Amsterdam, 10.20-12.00 / 16.35-18.25 uur.


Tijdens de fotoreis zal ik de deelnemers zo goed mogelijk begeleiden en helpen met de camera instellingen. Het wordt een reis welke gericht is om zoveel mogelijk goede foto's te maken en we gaan ons niet bezig houden met de nabewerking van foto's.  Mocht het weer tegen zitten met veel regen dan passen we het programma iets aan zodat we ook de ontwikkeling en nabewerking van foto's doornemen in Lightroom Classic en Photoshop.


Wat moet ik meenemen?

Neem de volgende dingen mee:

- Camera met mogelijkheid tot aanpassen sluitertijd / ISO en diafragma

- Diverse lenzen. De meeste foto's zullen we maken met de groothoek lens. 

- Stevig en licht statief

- Extra batterijen en opladers

- Hoofdlamp (ook met rood licht functie) *

- Draadontspanner of afstandsbediening

- Polarisatiefilter

- Extra opslag kaartjes

- Eventueel een laptop om backups te kunnen maken en vast aan de slag te gaan met de bewerking.

* Een zaklamp met rood licht functie is erg prettig 's nachts. Je ziet hier genoeg mee om door de omgeving te bewegen in het donker en zodra je de zaklamp uit doet hoef je niet te wennen aan de donkere omgeving.


Om het noorderlicht te fotograferen is het handig om een lichtsterke groothoek lens te hebben. De meeste noorderlicht foto's heb ik zelf gemaakt met de 'Samyang 14mm f/2.8' lens op de Sony A7RIII.

Bij mijn foto's van Noorwegen kan je zien welke lens, camera en instellingen ik gebruikt heb door de foto details te tonen. Indien de lens informatie niet beschikbaar is dan is die foto gemaakt met de Samyang 12mm f2.8 of met de Samyang 14mm f2.8 ( deze lenzen zijn volledig handmatig en geven geen informatie door aan de camera).


Voor de aanvang van de fotoreis hebben we ook een informatie avond bij Cape Tracks (Norge Reiser). Daar vertellen we onder andere ook het e.e.a. over de kleding. In September is het nog niet heel koud, maar goede kleding is toch wel belangrijk.

Prijs

De prijs voor 2021 is nog niet bekend. Je kan je vast aanmelden om meer informatie te ontvangen zodra deze gegevens bekend zijn.

Inclusief:

✓ Vlucht Amsterdam-Oslo-Narvik/Harstad/Evenes v.v.

✓ Alle transfers

✓ Verblijf op basis van 2 pers. kamer en 4 pers. huisje

✓ Verzorging op basis van halfpension

✓ Begeleiding door Edwin Mooijaart

✓ Ondersteuning van Ramon Lucas

✓ Informatieve bijeenkomst vooraf

✓ Terugkom avond met je 5 beste foto's

Exclusief:

! Reisverzekering (verplicht)

! Niet genoemde maaltijden/drankjes

! Calamiteitenfonds €2,50

! Annuleringsverzekering

! Uitgaven van persoonlijke aard


Note:

Deze reis heeft maar een beperkt aantal deelnemers (12 deelnemers en 2 instructeurs Edwin Mooijaart & Ramon Lucas) en kan uitsluitend doorgaan bij voldoende deelname.

Deze pagina wordt verder niet onderhouden. Zie voor de actuele gegevens de website van Cape Tracks (Norge Reiser).


Aanmelden en verdere informatie

Via de website van Cape Tracks (Norge Reiser) kan je je aanmelden voor de reis. Klik daar op de prijs om daarna het aanvraag formulier in te vullen.


Vragen over de reis kan je stellen bij Cape Tracks (Norge Reiser).  Fotografie gerelateerde vragen kan je ook aan mij stellen d.m.v. de contact knop hier onder.

Untitled photo
Powered by SmugMug Owner Log In