Na het succes van de vorige workshops, gaan Martin Podt en Edwin Mooijaart weer nieuwe workshops organiseren in de omgeving van Lochem. De landgoederen van Lochem behoren tot de meest fotogenieke locaties van Nederland. Je vindt er prachtige oude lanen van zowel loofbomen als naaldbomen en sfeervolle bossen.

Tijdens de workshop richten we ons op bosfotografie en maken we een wandeling over één van de landgoederen van Lochem. We beginnen met het fotograferen van een karakteristieke laan. We vervolgen daarna onze wandeling naar o.a. een beukenbos. Tijdens de wandeling zal er uitleg gegeven worden over camera-instellingen en compositie.

Het tweede deel van de workshop richt zich op de nabewerking. Hierbij zullen programma’s als Lightroom Classic, Photoshop en Nik Collection aan bod komen. Edwin en Martin zullen hun workflow uitleggen en zullen daarbij o.a. laten zien hoe je een dromerige sfeer aan je foto’s kunt geven en hoe je het mooist foto’s met mist en zonnestralen kunt bewerken.


Voor wie is deze workshop bedoeld?

Deze workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Met twee cursusleiders en een kleine groep (maximaal 12 deelnemers) is er mogelijkheid voor uitleg en hulp, aangepast aan jouw niveau. In de middag zullen er zowel basis aspecten van de nabewerkingen en geavanceerde technieken aan bod komen.

Wanneer?

Datum Programma Plekken beschikbaar
Nog niet bekend Najaar 2021
Ja

Wat moet je meenemen?

  • Camera met verschillende lenzen (t/m 200 mm)
  • Statief (We hebben eventueel enkele statieven te leen)
  • Kleding die vies mag worden en goede schoenen
  • Pen en papier voor het maken van notities
  • Eventueel je eigen laptop (niet nodig)

Programma (indicatief)

Voorjaar


07:00 uur Koffie / thee
07:00 - 10:30 uur Workshop Bosfotografie in Lochem
10:30 – 10:45 uur Koffie / thee
10:45 – 12:15 uur Nabewerking door Edwin Mooijaart
12:15 – 12:45 uur Koffie / thee
12:45 – 14:15 uur Nabewerking door Martin Podt
14:15 – 14:30 uur Behandeling vragen en uitloop
14:30 uur Einde van de workshop

Najaar


08:30 uur Koffie / thee
08:30 - 12:00 uur Workshop Bosfotografie in Lochem
12:00 – 12:30 uur Lunch
12:30 – 14:00 uur Nabewerking door Edwin Mooijaart
14:00 – 14:15 uur Koffie / thee
14:15 – 15:45 uur Nabewerking door Martin Podt
15:45 – 16:00 uur Behandeling vragen en uitloop
16:00 uur Einde van de workshop

Naslagwerk

Na afloop van de workshop krijg je toegang tot een pagina waar je o.a. presentaties, RAW-bestanden en PSD-bestanden kunt downloaden. In deze presentaties staat beschreven hoe wij de RAW-bestanden hebben bewerkt en kun je nog eens rustig nalezen wat er tijdens de workshop is behandeld.


Kosten

De kosten voor deze workshop inclusief lunch bedragen 120 euro. Mensen die al eerder hebben deelgenomen aan een groepsworkshop van ons betalen 100 euro.


Reserveren

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt dus wacht niet te lang met reserveren. Reserveren kan door een e-mail te sturen naar bosfotografieworkshop@gmail.com. Een aanbetaling van 30 euro is nodig voor een definitieve reservering.


Vragen

Heb je vragen, stuur dan een e-mail naar bosfotografieworkshop@gmail.com of neem direct met Martin of Edwin contact op.


Foto’s uit de omgeving van Lochem

Powered by SmugMug Owner Log In