Fotoworkshop ‘Landgoederen van Lochem’ – Voorjaar 2020 - Edwin Mooijaart Photography

Workshop verplaatst

Gezien de corona uitbraak en de huidige stand van zaken, hebben we besloten de workshop van 25 april te verplaatsen naar zaterdag 10 oktober 2020.


Na het succes van de vorige workshops, gaan Martin Podt en Edwin Mooijaart weer nieuwe workshops organiseren in de omgeving van Lochem. De landgoederen van Lochem behoren tot de meest fotogenieke locaties van Nederland. Je vindt er prachtige oude lanen van zowel loofbomen als naaldbomen en sfeervolle bossen.

Tijdens de workshop richten we ons op bosfotografie en maken we een wandeling over de landgoederen van Lochem. We beginnen met het fotograferen van een karakteristieke laan. We vervolgen daarna onze wandeling naar o.a. een beukenbos. Tijdens de wandeling zal er uitleg gegeven worden over camera-instellingen en compositie.

Het tweede deel van de workshop richt zich op de nabewerking. Hierbij zullen programma’s als Lightroom Classic, Photoshop en Nik Collection aan bod komen. Edwin en Martin zullen hun workflow uitleggen en zullen daarbij o.a. laten zien hoe je een dromerige sfeer aan je foto’s kunt geven en hoe je het mooist foto’s met mist en zonnestralen kunt bewerken.


Voor wie is deze workshop bedoeld?

Deze workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Met twee cursusleiders en een kleine groep is er mogelijkheid voor uitleg en hulp, aangepast aan jouw niveau. In de middag zullen er zowel basis aspecten van de nabewerkingen en geavanceerde technieken aan bod komen.


Wanneer?

Zaterdag 16 mei 2020 > verplaatst naar 10 oktober 2020


Wat moet je meenemen?

- Camera met verschillende lenzen (t/m 200 mm)

- Statief

- Kleding die vies mag worden en goede schoenen

- Pen en papier voor het maken van notities

- Eventueel je eigen laptop (niet nodig)

We hebben eventueel enkele statieven te leen. Laat het ons weten als je een statief wilt lenen.


Programma (indicatief)

07:00 uur                 Verzamelen/begin van de workshop

07:00 – 10:30 uur   Bosfotografie in Lochem

10:30 – 10:45 uur   Koffie/thee

10:45 – 12:15 uur   Nabewerking door Edwin Mooijaart

12:15 – 12:45 uur   Lunch

12:45 – 14:15 uur   Nabewerking door Martin Podt

14:15 – 14:30 uur   Behandeling vragen en uitloop

14:30 uur                  Einde


Naslagwerk

Na afloop van de workshop krijg je toegang tot een pagina waar je o.a. presentaties, RAW-bestanden, PSD-bestanden en Photoshop actions kunt downloaden. In deze presentaties staat beschreven hoe wij de RAW-bestanden hebben bewerkt en kun je nog eens rustig nalezen wat er tijdens de workshop is behandeld.


Kosten

De kosten voor deze workshop inclusief koffie, thee, lunch en naslagwerk met vele Photoshop actions bedragen 120 euro.


Reserveren

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt dus wacht niet te lang met reserveren. Reserveren kan door een e-mail te sturen naar bosfotografieworkshop@gmail.com. Een aanbetaling van 30 euro is nodig voor een definitieve reservering. Restitutie van de aanbetaling is niet mogelijk. Het volledige bedrag dient twee weken voor aanvang van de workshop betaald te worden


Vragen

Heb je vragen, stuur dan een e-mail naar bosfotografieworkshop@gmail.com of neem direct met Martin of Edwin contact op.


Foto’s uit de omgeving van Lochem

Powered by SmugMug Owner Log In