Na het succes van de vorige workshops, gaan Martin Podt en Edwin Mooijaart in 2022 weer nieuwe workshops organiseren in het Speulderbos. Het Speulderbos behoord tot een van de mooiste bossen van Nederland. Het Bos van de ‘Dansende bomen’ is prachtig met oude lanen van zowel loofbomen als naaldbomen en sfeervolle bossen.

Tijdens de workshop richten we ons op bosfotografie en maken we een wandeling door het Speulderbos. We beginnen met het fotograferen van een karakteristieke laan. We vervolgen daarna onze wandeling naar o.a. een beukenbos met de ‘Dansende bomen’. Tijdens de wandeling zal er uitleg gegeven worden over camera-instellingen en compositie.

We zijn vaak in het Speulderbos geweest en kennen de mooiste plekjes in het bos. Tijdens de workshop zullen we laten zien hoe je deze zo goed mogelijk vastlegt.


Voor wie is deze workshop bedoeld?

Deze workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Met twee cursusleiders en een kleine groep (maximaal 12 deelnemers) is er mogelijkheid voor uitleg en hulp, aangepast aan jouw niveau. In het Speulderbos moeten we wat meer lopen dan op andere locaties. Ben je minder mobiel, dan is deze workshop niet geschikt. Deze workshop is geschikt voor zowel Nederlandstalige als Engelstalige personen. Het naslagwerk is ook in beide talen beschikbaar.

Wanneer?

Datum Programma Plekken beschikbaar Opmerking
05-11-2022 Najaar 2022
Nee (aanmelden voor reservelijst beschikbaar)
Minimaal 6 deelnemers

Wat moet je meenemen?

  • Camera met verschillende lenzen (t/m 200 mm)
  • Statief (We hebben eventueel enkele statieven te leen)
  • Kleding die vies mag worden en goede schoenen
  • Pen en papier voor het maken van notities

Programma (indicatief)

Voorjaar


06:00 uur Koffie / thee
06:00 - 09:30 uur Workshop in het Speulderbos
09:30 uur Einde van de workshop

Najaar


07:30 uur Koffie / thee
07:30 - 11:00 uur Workshop in het Speulderbos
11:00 uur Einde van de workshop

Naslagwerk

Voor aanvang van de workshop sturen we een presentatie met diverse tips en richtlijnen voor het maken van bosfoto's. Deze presentatie behandelen we ook tijdens de workshop.


Kosten

De kosten voor deze workshop inclusief koffie/thee bedragen 90 euro.

Mensen die al eerder hebben deelgenomen aan een groepsworkshop van ons betalen 70 euro.


Reserveren

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt dus wacht niet te lang met reserveren. Reserveren kan door een e-mail te sturen naar bosfotografieworkshop@gmail.com. Een aanbetaling van 30 euro is nodig voor een definitieve reservering. Restitutie van de aanbetaling is niet mogelijk. Het volledige bedrag dient twee weken voor aanvang van de workshop betaald te worden.


Vragen

Heb je vragen, stuur dan een e-mail naar bosfotografieworkshop@gmail.com of neem direct met Martin of Edwin contact op.

Foto’s gemaakt in het Speulderbos

Powered by SmugMug Owner Log In