Fotoworkshop ‘Landgoederen van Lochem’

Martin Podt en Edwin Mooijaart gaan hun krachten bundelen en hun kennis delen in een workshop. In het najaar gaan we een workshop organiseren in de omgeving van Lochem.

De landgoederen van Lochem behoren tot de meest fotogenieke locaties van Nederland. Je vindt er prachtige oude lanen van zowel loofbomen als naaldbomen en sfeervolle bossen die met name in het najaar erg fotogeniek zijn.

Tijdens deze workshop richten we ons op bosfotografie en maken we een wandeling over één van de landgoederen van Lochem. We beginnen met het fotograferen van een karakteristieke laan. We vervolgen daarna onze wandeling naar o.a. een beukenbos. Tijdens de wandeling zal er uitleg gegeven worden over camera-instellingen en compositie.

Na de lunch begint het tweede deel van de workshop dat zich richt op de nabewerking. Hierbij zullen programma’s als Lightroom Classic, Photoshop en Nik Collection aan bod komen. Martin en Edwin zullen hun workflow uitleggen en zullen daarbij o.a. laten zien hoe je een dromerige sfeer aan je foto’s kunt geven en hoe je het mooist foto’s met mist en zonnestralen kunt bewerken.

Voor wie is deze workshop bedoeld?


Deze workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Met twee cursusleiders en een kleine groep is er mogelijkheid voor uitleg en hulp, aangepast aan jouw niveau. In de middag zullen er zowel basis aspecten van de nabewerkingen en geavanceerde technieken aan bod komen.

Wanneer?


We gaan vier workshops geven. Op vrijdag 29 september 2017, zaterdag 7 oktober 2017, vrijdag 10 november 2017 en op Zaterdag 11 november 2017.

Wat moet je meenemen?


    • Camera met verschillende lenzen (t/m 200 mm)
    • Statief
    • Kleding die vies mag worden en goede schoenen
    • Pen en papier voor het maken van notities
    • Eventueel je eigen laptop (niet nodig)

Programma (indicatief)

08:30 uur Verzamelen/begin van de workshop
08:30 – 12:00 uur Bosfotografie in Lochem
12:00 – 12:30 uur Lunch
12:30 – 14:00 uur Nabewerking door Edwin Mooijaart
14:00 – 15:30 uur Nabewerking door Martin Podt
15:30 – 16:00 uur Behandeling vragen en uitloop
16:00 uur Einde

Naslagwerk


Na afloop van de workshop krijg je toegang tot een pagina waar je o.a. presentaties, RAW-bestanden en PSD-bestanden kunt downloaden. In deze presentaties staat beschreven hoe wij de RAW-bestanden hebben bewerkt en kun je nog eens rustig nalezen wat er tijdens de workshop is behandeld.

Klik hier voor de beveiligde pagina

Kosten


De kosten voor deze workshop inclusief lunch bedragen 100 euro.

Reserveren


Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt (De eerste drie workshops hebben 10 plekken, en zaterdag 11 november hebben we 12 plekken beschikbaar) dus wacht niet te lang met reserveren. Reserveren kan door een e-mail te sturen naar bosfotografieworkshop@gmail.com. Een aanbetaling van 25 euro is nodig voor een definitieve reservering.

Vragen


Hebt je vragen, stuur dan een e-mail naar bosfotografieworkshop@gmail.com of neem direct met Martin of Edwin contact op.


Foto’s uit de omgeving van Lochem