Fotoworkshop ‘Sallandse Heuvelrug’

In het voorjaar van 2019 zullen we Edwin Mooijaart en Martin Podt weer nieuwe workshops organiseren. Dit keer is het plan ook een workshop te geven op de Sallandse Heuvelrug, welke uitermate geschikt is om mooie lentefoto’s te maken. Je vindt er prachtige oude lanen, sfeervolle bossen en mooie heidevelden.

We beginnen dit keer vroeg (05:30 uur) zodat we op tijd zijn om de zon in een mooie laan met Rhododendrons te zien schijnen.

Tijdens de workshop richten we ons voornamelijk op bosfotografie, maar macrofotografie behoort ook tot de mogelijkheden. We beginnen met het fotograferen van een karakteristieke laan. We vervolgen daarna onze wandeling langs een aantal fotogenieke locaties. Tijdens de wandeling zal er uitleg gegeven worden over camera-instellingen en compositie.

Het tweede deel van de workshop richt zich op de nabewerking in Lightroom en Photoshop. Edwin en Martin zullen hun workflow uitleggen en zullen daarbij o.a. laten zien hoe je een dromerige sfeer aan je foto’s kunt geven en hoe je het mooist foto’s met mist en zonnestralen kunt bewerken.

Voor wie is deze workshop bedoeld?


Deze workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Met twee cursusleiders en een kleine groep is er mogelijkheid voor uitleg en hulp, aangepast aan jouw niveau. Aan het einde van de ochtend zullen er zowel basis aspecten van de nabewerking en geavanceerde technieken aan bod komen.

Wanneer?


zaterdag 18 mei 2019

Wat moet je meenemen?


    • Camera met verschillende lenzen (t/m 200 mm)
    • Statief
    • Kleding die vies mag worden en goede schoenen
    • Pen en papier voor het maken van notities
    • Eventueel je eigen laptop (niet nodig)

Programma (indicatief)

05:30 uur Verzamelen/begin van de workshop
05:30 – 09:00 uur Bosfotografie
09:00 – 09:30 uur Naar locatie voor tweede deel, Koffie/thee
09:30 – 11:00 uur Nabewerking door Edwin Mooijaart
11:00 – 11:30 uur Lunch
11:30 – 13:00 uur Nabewerking door Martin Podt
13:00 – 13:30 uur Behandeling vragen en uitloop
13:30 uur Einde

Naslagwerk


Na afloop van de workshop krijg je toegang tot een pagina waar je o.a. presentaties, RAW-bestanden en PSD-bestanden kunt downloaden. In deze presentaties staat beschreven hoe wij de RAW-bestanden hebben bewerkt en kun je nog eens rustig nalezen wat er tijdens de workshop is behandeld.

Klik hier voor de beveiligde pagina

Kosten


De kosten voor deze workshop inclusief lunch bedragen 120 euro.

Reserveren


Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt dus wacht niet te lang met reserveren. Reserveren kan door een e-mail te sturen naar bosfotografieworkshop@gmail.com. Een aanbetaling van 30 euro is nodig voor een definitieve reservering.

Vragen


Hebt je vragen, stuur dan een e-mail naar bosfotografieworkshop@gmail.com of neem direct met Martin of Edwin contact op.


Foto’s bij de Sallandse Heuvelrug in het voorjaar